Sabr, fighting!

Thursday, May 29, 2014

Sedikit masa saja lagi..

Bertahanlah wahai diri...

Fighting!

Dating.. friday 160514

Friday, May 16, 2014

Asal cuti je jalan...
Asal jalan je cuti...

Memang tu la routine kami kalau tak balik shah alam... beli brg dapur... bawak anak anak jalan main... kadang tengok wayang kalau ada citer cartoon...
Rasanya orang kedai pun dah kenal kai kot... balik balik setiap minggu muka ni la pengunjung setia... hehe...

Minggu ni date ngan cik embun je... sebab kekwa balik kg shah alam... dah minggu kedua dik wa kena demam ciken pox...sian baby kekwa kan... baby besor dh empat tahun tahun 2014 ni.. hihi... seminggu umi cuti jaga adik wa demam.. amik cuti smp habis cuti umi.. terpaksa mintak tolong ayah bonda ku yg nun jauh di shah alam utk jagakan sekejap....

Minggu depan umi amik dik wa ye... kasik can date ngan kakak jap minggu ni..next week kita bergamba bertiga plak eh...


Hi blog.. u miss me?

Thursday, May 15, 2014

I'm back!
InshaAllah.. lepas ni more sharing in my blog... sbb dh jumpa application yg mudah nak sharing and post entry kat blog which is mcm dalam gambar kat bawah.. cuma disadvantage nya tak boleh nak edit gmbr ikut mana yg kita suka... or maybe sy yang tak tau??..anyone yg tau boleh bantu saya? Hehe...


Self rewards

*pat pat own shoulder..

Siapa lagi nak bagi kalau bukan diri sendiri kan.. hehehe

Budak itu bertanya

Sunday, May 11, 2014

Setelah lama berkawan.. budak lelaki ni baru bertanya...






"Ayah dia mana?"

Ayah sape?... tanya saya...

"Ayah dia lah.. " smbil menunjuk ke arah nadaa dan marwa...

"Oh.. ayah dia dh meninggal.. ada dekat kubur.. "

Budak lelaki itu pun berkata. "Ayah dia jadi hantu?"



ADOI.. !#*&$#$((&@^/?!#


Review buku : Ahmad Ammar

Alhamdulillah. . Habis dah baca buku ahmad ammar ni...

Photo: Yay! Dh beli.. tak sabar nak baca...
;)


Org mcm saya.. yg pernah kehilangan orang tersayang.. mmg perlu semangat bila membaca buku yg mengingatkan ttg saat saat kematian.. detik detik manis .. keperibadian arwah... sekali baca ttg ammar.. sekali tu juga akan teringat ingat ahmad...

Wpun sebak dan payah nak teruskan pembacaan.. sy teruskan juga.. sbb sy mahu ambil iktibar drpd cerita ammar ini...sy mahu ambil semangat daripada ibubapa ammar ini...

Apa yg boleh sy simpulkan... didikan ibubapa di rumah amat penting dalam membentuk keperibadian anak anak.... dlm membesarkan anak anak.. kita perlu ada perancangan.. misi dan visi kita utk mereka dan fikirkan utk masyarakat juga... apakah kita hari ini terlalu pentingkan diri sehinggakan tidak mahu berkhidmat utk membangunkan dan membantu masyarakat?..Allah.. masih jauh perjalanan yg aku perlu gerakkan.. perlu aku lakar dan realisasikan...

Saya tertarik dengan konsep rukun usrah yg diamalkan oleh keluarga ammar..
Taaruf.. tafahum dan takaful...

ALLAH.. hebatnya keluarga ini...
Saya perlu jadi hebat seperti mereka... wpun sy lah ayah dan ibu dalam keluarga kecil saya... saya tak bersendiri. . Sy tahu.. Allah selalu Ada dengan saya...hasbunallah wanikmalwakil!

in memory.. 3rd year

Air itu rahmat daripadaNya...
Tanah itu milik Dia..
Kita dijadikan daripada tanah...
Ke dalam tanah juga kita akhirnya...

Air itu antara nikmat syurga..
Diberi sedikit drpd nikmat syurga utk kita di dunia merasainya...
Bila diberi kita lupa...
Bila diambil kita meminta minta...

Bila kita hidup.. tanah kita lupa...
Bila kita mati.. tanah yang menerima jasad kita...

Manusia mmg pelupa!
Astagfirullah. .. sama sama kita mohon kemaafan..
Istigfar...

Allah..............